De diepste put van Gent

Geplaatst op 02 okt. 2008
Pgsp2008 650 werfbezoek

Het infopunt organiseerde i.s.m. Infrabel een uniek bezoek aan het project Gent Sint-Pieters. Gentblogt sprong mee op de kar om dit initiatief bekend te maken. Al wie zich abonneerde op onze nieuwsbrief kreeg een elektronische uitnodiging. Ook in de pers verscheen een aankondiging.

De opkomst overtrof onze verwachtingen. 300 nieuwsgierigen lieten zich afgelopen zondag, 28 september 2008, op sleeptouw nemen langsheen de verschillende werven rond het station Gent Sint-Pieters. Het aanvangsuur - 9 uur - en de dikke mist hield hen niet tegen. Na een kort welkomstwoord van burgemeester Termont, ook voorzitter van de stuurgroep van het project Gent Sint-Pieters gaf ir. Luc Martens van Infrabel een heldere uiteenzetting over het spoorviaduct aan de Snepkaai. Greet Riebbels, coördinator van het infopunt, kaderde het project Gent Sint-Pieters in een ruimere context. Vervolgens vertrokken we in kleinere groepjes naar de verschillende werven. Spectaculair was de afdaling naar de parkingbouwput, 12 meter diep.

Klik hier voor een sfeervol beeldverslag.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.