De Lijn legt tram- en busbaan aan in de Prinses Clementinalaan

Geplaatst op 13 aug. 2007

De P. Clementinalaan in Gent krijgt een nieuw aanzicht. De Lijn en de stad Gent slaan de handen in elkaar om de straat opnieuw aan te leggen. Op maandag 13 augustus 2007 starten de werken, die vermoedelijk een jaar zullen duren. Er komt onder andere een centrale tram- en busbaan en een rijvak in de beide richtingen. Op het kruispunt van de Kortrijksesteenweg en de Sint-Denijslaan komt een nieuwe tram- en bushalte.

Start werken

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken zal De Lijn in vijf fases werken. De eerste fase start op maandag 13 augustus 2007 met de aanleg van de riolering en de bestrating aan de noordkant, dit is de kant van de even huisnummers. Deze fase duurt tot begin december 2007.

Heraanleg Prinses Clementinalaan

In de P. Clementinalaan komt een centrale tram- en busbaan. De riolering en de voetpaden worden opnieuw aangelegd. De voortuintjes blijven behouden en aan beide zijden van de straat worden bomenrijen aangeplant. In beide richtingen komt een rijvak voor het doorgaand verkeer. Er zijn ook parkeerplaatsen voorzien voor de buurtbewoners.

Tramsporen in de Prinses Clementinalaan

Met de aanleg van de tramsporen zorgt De Lijn ervoor dat de tramlijnen 21 en 22 kunnen blijven rijden tijdens de werken aan het Sint-Pietersstation in het kader van het Project Gent Sint-Pieters. Dan zullen de sporen in de Sint-Denijslaan tijdelijk buiten gebruik zijn. Nadien kunnen de tramsporen dienst doen met het oog op de uitbreiding van het tramnet in het kader van het Pegasusplan.

Nieuwe halte in de Kortrijksesteenweg

Op de rotonde aan de Kortrijksesteenweg en de Sint-Denijslaan komt een nieuwe gecombineerde halte voor bus en tram. Richting station zullen de bussen en trams via de centrale tram- en busbaan rijden en niet door het verkeer worden gehinderd. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het openbaar vervoer. In de richting van de Sterre zullen de trams en de bussen wel tussen het gewone verkeer rijden.

Meer info

Voor meer info over de heraanleg van de P. Clementinalaan kan men terecht op de website van het Infopunt Project Gent Sint-Pieters: www.projectgentsintpieters.be. Onder het tabblad Bibliotheek kunnen geïnteresseerden een presentatie vinden onder de titel "Presentatie Informatievergadering donderdag 7 juni 2007 - Heraanleg Prinses Clementinalaan". Of u kunt telefonisch contact opnemen met het infopunt op het nummer 09 241 24 11.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.