De Lijn perronaanpassingen Meersstraat

Geplaatst op 16 mei 2018

De Lijn past een dertigtal haltes aan van tramlijn 2 en 4 zodat deze maximaal toegankelijk zijn voor Albatrostrams. Ook het perron van de halte Meersstraat, in de Koning Albertlaan, wordt aangepast. Het perron van de halte Meersstraat wordt verlengd in beide richtingen. Deze werken starten op maandag 14 mei 2018 en duren t.e.m. maandag 25 juni 2018. Deze data zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden.

Hinder

Tijdens de werken zal de tram niet stoppen aan de halte Meersstraat.

Gedurende de werken geldt er een parkeerverbod ter hoogte van de zone van de werken in de Koning Albertlaan. Dit betekent dat wagens niet in en uit de werfzone kunnen en er bijgevolg geen mogelijkheid is tot parkeren in de werfzone. Er verdwijnen langs elke zijde twee parkeerplaatsen, deze maken plaats voor de rijweg en het fietspad.

Bereikbaarheid

Voor voetgangers en (brom)fietsers: Voetgangers en (brom)fietsers ondervinden geen hinder van de werken.

Voor automobilisten: De rijweg wordt in twee richtingen afgesloten voor het autoverkeer omdat ook het asfalt vernieuwd wordt. Automobilisten dienen de omleiding te volgen zoals aangegeven op het plan hieronder, via de Aaigemstraat, de Koning Boudewijnstraat en het Koningin Maria Hendrikaplein. Via deze route kan ook de ondergrondse kiss & ride aan het Sint-Pietersstation bereikt worden. Dit is enkel een omleiding voor wegverkeer, niet voor fietsers en voetgangers.

Voor gebruikers van het openbaar vervoer: De tram- en bushalte Meersstraat wordt in beide richtingen vanaf maandag 14 mei afgeschaft gedurende de periode van de werken. Er wordt gedurende de werken geen tijdelijke tramhalte en bushalte voorzien. Reizigers worden aangeraden om de tram te nemen aan het Sint-Pietersstation of aan de Koning Albertbrug. Reizigers van bus 14, 15, 16, 41, 43, 56, 65, 67 en N4 worden aangeraden om de bus te nemen aan het Sint-Pietersstation of aan de Koning Albertbrug. Reizigers van bus 9 kunnen op- of afstappen aan de halte Sportstraat.

Vanaf dinsdag 22 mei tot en met 27 mei kunnen de bussen niet door de Koning Albertlaan rijden en volgen de bussen bijgevolg de omleiding voor automobilisten (zie kaartje hierboven).

Lees de volledige bewonersbrief hier.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.