Diefstal van koper uit werfzone ondergrondse parkeergarage (aug/2007)

Geplaatst op 27 aug. 2007

Maandagochtend 27 augustus 2007 is vastgesteld dat een hoeveelheid koperdraad is gestolen van de werfzone ondergrondse parking. Het ging om 2 bobijnen dikke draad met een gewicht van ongeveer 700 kilo en 1 pallet dunnere kabel met gewicht van ruim 500 kilo. De totale netto waarde draait rond de 10.000 euro. Vermoedelijk is de dader een professionele bende, want er was een kraan en zwaar materieel nodig om zulk een gewicht op te tillen. Het koper was maar een week eerder geleverd (doel was kabels te gebruiken voor verdeelkasten elektriciteit vanuit de hoogspanningscabine). Vertraging voor het werfgebeuren levert de diefstal niet op: er zal meteen een nieuwe lading koper worden aangeleverd. Volgens Infrabel heerst er sinds 2005 een rage van koperdiefstallen op NMBS- en Infrabelterreinen.

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.