Esplanade Oscar van de Voorde gaat open vanaf 20 juni 2013

Geplaatst op 19 jun. 2013

De overdekte fietsenparking aan het Station Gent Sint-Pieters is vanaf 20 juni te bereiken via een nieuwe toegang: de esplanade Oscar Van de Voorde. Via de zachte hellingen kan je hiermee ook onder het drukke busstation doorrijden en wandelen.

De esplanade loopt vanaf het Koningin Maria-Hendrikaplein, onder de zijarm van De Link, naar een tijdelijk fietspad dat de verbinding maakt met de Koningin Fabiolalaan ter hoogte van de Tenderstraat. De esplanade is alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Ze zal later aansluiten op een pad dat doorheen de volledige projectontwikkeling loopt tot aan de Blaarmeersen.

De esplanade Oscar Van de Voorde kon tot nu toe niet worden afgewerkt wegens de bouw van De Link. Nu de ruwbouw van dit gebouw is voltooid, kunnen fietsers veilig via die weg de fietsenparking bereiken en het busstation ondergronds kruisen.

De esplanade is ontworpen door architect Jacques Voncke, net zoals het trein-, bus- en tramstation en alle andere infrastructuur in de stationsomgeving.

Foto promenade oost

Foto promenade west

Kiss & Ride
De ingang die tot nu toe door fietsers werd gebruikt, wordt op 5 augustus 2013 definitief in dienst genomen als Kiss & Ride. Ook brommers (geen moto's) kunnen die ingang gebruiken en vinden beneden een parkeerplaats.
Er is eveneens een taxizone voorzien die op een later tijdstip in gebruik zal worden genomen.

Informatie

Infopunt project gent Sint-Pieters, Gisèle Rogiest,

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.