Explosieven voor laatste fase afbraak postgebouw (K. Maria-Hendrikaplein) (nov/2007)

Geplaatst op 23 okt. 2007

Gent. Om de twee resterende torens van het voormalig postgebouw op het K. Maria-Hendrikaplein te slopen, kiest de NMBS-Holding voor het beperkt gebruik van explosieven. Op 17 en 25 november 2007 zal een gespecialiseerde firma resp. de achterste en de voorste toren gecontroleerd laten omvallen, door de steunpilaren in één gevel te verbrijzelen. De torens zullen allebei in de richting van de vrijgemaakte middenruimte vallen.

Deze methode heeft als voordeel dat de hinder en risico's voor omwonenden, pendelaars, en werknemers van het sloopbedrijf sterk worden ingeperkt. Er is gekozen voor een zaterdag en een zondag, om de school- en werkdrukte op treinen, trams en bussen te vermijden.

Tijdens de twee sloopdagen zal er een veiligheidszone van 30 meter rond het gebouw worden ingesteld. Die cirkel zal nog verruimen kort voor, tijdens en kort na de detonatie. Infrabel, de structuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, sluit telkens een aantal perrons af om de veiligheid van de treinreizigers in het station te verzekeren.

Binnenkort volgt meer gedetailleerde informatie rond de veiligheidsmaatregelen.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.