Fabiolalaan open voor het verkeer in beide richtingen, Timichegtunnel open voor fietsers en voetgangers (aug/2011)

Geplaatst op 23 aug. 2011

Op vrijdag 8 juli 2011 gaat het vernieuwde gedeelte van de Koningin Fabiolalaan open voor het verkeer in beide richtingen. Tegelijk gaat ook de Timichegtunnel open voor fietsers en voetgangers die hiermee de noord-zuidverbinging onder de sporen kunnen maken.

Koningin Fabiolalaan

Op vrijdag 8 juli 2011 gaat de heraangelegde Koningin Fabiolalaan open in beide richtingen. De Koningin Fabiolalaan is met haar 19 meter aanzienlijk breder geworden. De laan is voorzien van een voetpad langs beide zijden en van een tweerichtingsfietspad langs de overzijde van de huizenrij. Een bomenrij langs beide zijden van de laan verfraait de laan. Op die manier krijgt de Fabiolalaan, net als de omliggende straten zoals de Prinses clementinalaan, Koningin Elisabethlaan of Koning Albertlaan, de uitstraling van een boulevard. Een beperkt gedeelte van het voet- en fietspad en de parkeerplaatsen aan de overzijde van de huizenrij vlakbij de Aaigemstraat moeten nog worden afgewerkt. Dit zal meteen na het bouwverlof gebeuren.

Timichegtunnel

Doordat de Koningin Fabiolalaan open gaat, kan ook de aansluiting van het fietspad en het voetpad met de Sint-Denijslaan doorheen de Timichegtunnel worden gemaakt. Fietsers en voetgangers kunnen hiermee op een vlotte maniet de noord-zuidverbinding onder de treinsporen maken. Om het drukke fietspad in de tijdelijke tramtunnel te vermijden, wordt aan fietsers trouwens aangeraden om de Timichegtunnel te nemen. Vooral voor fietsers die van de kant van de Snepkaai of de R4 via de Valentin Vaerwyckweg komen, is deze route aangewezen.

Voor wagens blijft de Timichegtunnel de enige toegang tot de ondergrondse pendelparking. De noord-zuidverbinging blijft gesloten voor wagens en moto's.

Nog vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met Gisèle Rogiest bij het Infopunt als u nog vragen heeft of verdere inlichtingen wenst.

Tel. 09 241 24 11 of via mail info@projectgentsintpieters.be

Download het persbericht hier. (pdf - 222 kB)

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.