Fietsenstallingen met vrije plaatsen

Geplaatst op 13 dec. 2019
Fietsenstallingen met vrije plaatsen

De ondergrondse en bovengrondse stalling aan het Koningin Maria-Hendrikaplein zijn vaak volledig volzet. Vind je hier geen plekje in het fietsenrek? Laat je tweewieler dan niet zomaar achter en houd de paden vrij. Niet alleen zullen voetgangers en minder mobiele reizigers je dankbaar zijn, je loopt ook geen risico om je fiets kwijt te raken. Hinderlijk geparkeerde fietsen worden namelijk verwijderd.

Vermijd lang zoeken en neem een kijkje in de fietsenstalling aan het seinhuis (achter het Vlaams Administratief Centrum) of in de ondergrondse stalling onder de sporen 11/12, tegenover de Ganzendries (fietsenstalling Oost). Bij deze laatste zijn er niet alleen meer dan 1600 plaatsen, maar is er ook camerabewaking en beschutting tegen weer en wind. Deze stalling is voorlopig wel enkel te bereiken met een trap en is dus niet voor iedereen geschikt.

Tip voor de blokkende student: tot het einde van januari 2020 zullen langgeparkeerde fietsen niet worden weggehaald uit de stalling onder de sporen 11/12. Een ideale plek om je fiets te parkeren tijdens de blokperiode dus! Let wel: in de andere fietsenstallingen aan het station geldt nog steeds dat fietsen worden verwijderd als ze er langer dan 3 weken staan.

Boven: De fietsenstalling onder de sporen 11 en 12. De ingang (zie foto) bevindt zich ter hoogte van de Ganzendries.

Onder: De fietsenstalling aan het seinhuis van Infrabel, achter het gebouw van de Vlaamse Overheid.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.