Fietsverhuizingen rond het station Gent-Sint-Pieters

Geplaatst op 31 mei 2010

Wegens recente werfevoluties in het kader van het Project Gent Sint-Pieters verhuizen ongeveer 500 stalplaatsen (rekken) van plaats. De totale stelcapaciteit voor fietsen rond het station bedraagt momenteel ruim 5000.

Procedure

  • Max Mobiel en het fietsdepot van de Stad Gent plaatsten 3 weken voor elke ontruiming de nodige waarschuwingsorden en linten rond de betreffende fietsrekken.
    Fietsers die om één of andere reden hun fiets niet tijdig verwijderden kunnen hun rijwiel recupereren bij het fietsdepot in de Academiestraat 6 op volgende momenten: maandag 17-19u, woensdag 14-16u, donderdag 16-18u, vrijdag 12-14u. Het fietsdepot is niet beschikbaar op feestdagen & tijdens de Gentse Feesten.Ook wie vermoedt dat zijn fiets werd gestolen of weggenomen van plaatsen waar geen fietsen mogen staan, kan terecht op bovenstaand adres.
  • Voor een gestolen fiets moet men wel een aangifte doen bij de politie. Dit kan ook elektronisch via http://www.police-on-web.be/.

Verhuizingen in mei 2010

  • De dubbeldekfietsrekken aan de Sint-Denijslaan ( hoek met de Voskenslaan) verhuizen naar de Clementinalaan, onder het rode Infopunt van het Project Gent Sint-Pieters.
  • Ook de twee stukjes aan het rond punt van de Voskenslaan worden ontruimd. Deze rekken worden verplaatst naar waar voorheen de dubbeldekstallingen stonden.
  • De fietsrekken die gedurende de wintermaanden in de binnencirkel van het Maria-Hendrikaplein (plein voor het station) rond de fontein stonden, verhuizen naar de ventweg ter hoogte van Café Parti (op het Maria-Hendrikaplein). Een 80-tal fietsenrekken worden daar op de nieuwe parkeerstrook geplaatst.

Verhuizingen in juli 2010

  • Vanaf 7 juli zullen de rekken & fietsen op het Koningin Maria-Hendrikaplein worden verwijderd. Het plein moet vrij blijven tot het einde van de Gentse Feesten, nadien komen de rekken terug.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.