Finnen op bezoek bij Project Gent Sint-Pieters op 1 oktober 2007

Geplaatst op 28 sep. 2007

Op maandag 1 oktober 2007 krijgt het Project Gent Sint-Pieters een delegatie Finse spoorweglui en ambtenaren urbanisatie en mobiliteit op bezoek. Ze willen vernemen hoe Gent het verkeersknooppunt openbaar vervoer rond het Sint-Pietersstation zal inrichten, en op welke wijze de geplande projectontwikkelingen (kantoren, vrijetijdsfuncties, handel, wooneenheden) zich inschrijven in een duurzame stadsvernieuwing- en verdichting. Het Infopunt Project Gent Sint-Pieters organiseert de ontvangst samen met het studiebureau Eurostation, dat het projectmangement in handen heeft.

De Finse delegatie bestaat uit 25 topfunctionarissen, stedenbouwkundige architecten en vervoersingenieurs uit de hoofdstad Helsinki, Oulu, Vaasa, Tampere, Valtioneuvosto, Turku, Kupio en Mikkeli.

Behalve het Project Gent Sint-Pieters, brengen zij ook een bezoek aan de stations van Luik, Antwerpen, Namen, Brussel- Zuid en Sint-Niklaas.

In Gent arriveren ze - uiteraard per trein - om 17.35 uur.

Informatie bij:Greet Riebbels, communicatie Project Gent Sint-Pieters Infopunt Districtsgebouw NMBS Holding, Flandria-gebouw, K. Maria Hendrikaplein 2, 9000 Gent, tel. 09 241 24 11, gsm 0486 26 00 14.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.