Gewijzigde toegankelijkheid centrale reizigerstunnel

Geplaatst op 09 mrt. 2022
IMG 6527
Vanaf 10 maart 2022 wordt de centrale reizigerstunnel in het station Gent-Sint-Pieters aangepast ter hoogte van de werken aan de sporen 6 en 7. Die reizigerstunnel loopt van de historische stationshal tot aan het Koningin Mathildeplein.

Tussen perron 5 en 8 ligt momenteel een tijdelijke helling waarlangs reizigers van de stationshal tot aan perron 12 kunnen lopen. Tentjes zorgen ervoor dat dit overdekt kan gebeuren. Binnenkort worden de tentjes en de helling vervangen door een container met een trap. Het is niet mogelijk om een helling te voorzien die voldoende comfortabel is en die voldoet aan de toegankelijkheidsnormen: het hoogteverschil tussen de bestaande reizigerstunnel en het nieuwe gedeelte van het station bedraagt op die plaats 2,27 meter en de te overbruggen afstand is beperkt omdat werfverkeer tussen de verschillende werfzones mogelijk moet blijven. Daardoor zou de helling te steil worden.

Om ervoor te zorgen dat rolstoelgebruikers en mensen met zware bagage de perrons kunnen blijven bereiken, is een aanbevolen route aangeduid. Die loopt via de andere reizigerstunnel ter hoogte van het busstation (de 'oude tramtunnel’). Die tunnel is geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit en van daaruit kan men ook alle perrons bereiken via een opgaande roltrap. Vanaf het perron 9 tot 12 zijn er naast de op- en neergaande roltrappen ook liften aanwezig.

Reizigers met beperkte mobiliteit kunnen steeds assistentie aanvragen van het NMBS-personeel. Meer info vind je op de website van NMBS.

Signalisatie toegankelijke route
De bordjes die de toegankelijke route aanduiden in het station
220308 PGSP mobiliteit toegankelijke route 02
De toegankelijke route via de oude tramtunnel

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.