Gratis met het openbaar vervoer naar het vaccinatiecentrum

Geplaatst op 23 mrt. 2021
Gratis met het openbaar vervoer naar het vaccinatiecentrum

Ga je met het openbaar vervoer naar het vaccinatiecentrum in Flanders Expo? Dan is de kans groot dat je via het station Gent-Sint-Pieters reist. Wist je dat je voor je rit met trein, tram en bus een gratis vervoersbewijs naar het vaccinatiecentrum kan aanvragen? Wij zetten alles even op een rijtje voor jou.

Gratis met bus en tram

Wat? Een gratis tweerittenkaart

Voor wie? Deze regeling is door de Stad Gent en De Lijn uitgewerkt voor de inwoners van Gent.

Hoe vraag ik het gratis vervoersbewijs aan?

  • Heb je een geldig abonnement? Scan dit dan bij iedere op- of overstap aan de gele MOBIB-scanner.
  • Heb je geen abonnement?
    • Vraag dan na je vaccinatie je gratis ticket op elektronische kaart aan de steward in de wachtruimte van het vaccinatiecentrum.
    • Hij/zij geeft je dan, op vertoon van je vervoerbewijs voor de heenrit (op elektronische kaart, sms- of m-ticket), een ticket.
    • Hiermee kan je 2 ritten naar keuze maken.
    • Scan je ticket bij iedere op- of overstap aan de gele MOBIB-scanner.

Kreeg je al een eerste prik in het vaccinatiecentrum en heb je je ticket nog niet kunnen inruilen? Hou je ticket en bewijs van afspraak van je vaccinatie goed bij, en neem het mee op de afspraak voor je 2e prik. Dan kan je het alsnog inruilen voor 2 gratis ritten.

Alle actuele informatie vind je steeds op de website van De Lijn.

Gratis met de trein

Wat? NMBS biedt een gratis heen- en terugticket (2e klas) aan dat geldig is op de dag van je vaccinatie. Het ticket kan zowel voor de eerste als voor de tweede prik worden aangevraagd via de website of app van NMBS, aan een ticketautomaat of aan het loket in het station

Voor wie? Wie de trein gebruikt om zich van en naar een vaccinatiecentrum te verplaatsen.

Hoe werkt het?
Toon op de heen- en/of terugreis je vaccinatieticket én de bevestiging van je vaccinatie-afspraak (op papier, e-mail of sms) met de datum en het tijdstip van je injectie aan de treinbegeleid(st)er.

Alle actuele informatie vind je steeds op de website van NMBS.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.