Ontdek het Project Gent Sint-Pieters en ga mee de stationswerf op

Geplaatst op 28 mrt. 2023
2022_Groot werfbezoek 11 sept

We zetten de deuren open!

Schrijf je in voor het werfbezoek op 23 april en werp een exclusieve blik achter de schermen. Wandel mee in de gloednieuwe spoorbak, kom alles te weten over de constructie ervan en de aanleg van de nieuwe sporen en wissels.

Startpunt van dit geleid bezoek is het auditorium van het VAC Virginie Loveling waar we een wervenfilm bekijken. Gidsen nemen je daarna mee in kleine groepjes. Zij zullen je meer vertellen over het toekomstige tramstation en de ondergrondse fietsenstalling die plaats zal bieden aan 17.000 fietsen. Daarnaast staan ze stil bij de verschillende nieuwbouwprojecten in de buurt, zoals het S-gebouw op het Koningin Mathildeplein of het project Rinkkaai aan de Koningin Fabiolalaan. Maar het hoogtepunt van deze wandeling is natuurlijk de stationswerf.

Praktisch

Wanneer: zondag 23 april

  • De rondleidingen starten op 3 tijdstippen: 8u30, 11u en 14u.
  • Elke rondleiding duurt ongeveer 2 uur.

Waar: startpunt van de rondleiding is het Vlaams Administratief Centrum Virginie Loveling, Koningin Maria Hendrikaplein 70.

Het werfbezoek is gratis maar inschrijven is verplicht! Schrijf je vanaf 30 maart in voor één van de rondleidingen via go.stad.gent/werfbezoekGentSintPieters. Geen internet? Bel 09 210 10 10.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.