Groot werfbezoek op zondag 26 mei 2013 - pers

Geplaatst op 24 mei 2013

Mededeling aan de pers


Groot werfbezoek project Gent Sint-Pieters op zondag 26 mei 2013

Op zondag 26 mei 2013 zet het project Gent Sint-Pieters opnieuw zijn deuren open voor het grote publiek. 500 geïnteresseerden gaan mee op een uniek, geleid werfbezoek.

Een werfbezoek duurt twee uur en voert de deelnemers langs alle deelprojecten die er momenteel lopen: de werken aan spoor 10 en 11 van het treinstation, de promenade Oscar Van de Voorde en de ondergrondse zoenzone, de nieuwe ondergrondse fietsenstalling, het busstation, de pendelparking, de toekomstige projectontwikkeling, enz. De bezoekers komen ook op de werf zelf van het station, op plaatsen waar je als voorbijganger geen toegang toe hebt. De projectingenieurs zullen daar aanwezig zijn om uitleg te geven over bouwkundige toepassingen.


Praktisch
Van 8.30 uur tot 11.30 en van 13 tot 16 uur vertrekt er om het uur een geleide wandeling voor 2 groepen van 25 personen, onder begeleiding van een gids.
De werfbezoeken starten in het Infopunt Project Gent Sint-Pieters, Prinses Clementinalaan 215, Gent (de rode container op poten).

De werfbezoeken vinden 2 maal per jaar plaats. Geïnteresseerden konden via Gentinfo inschrijven. Zoals altijd zaten alle groepen alweer snel vol.

Werfbezoeken voor socio-culturele organisaties

Op 23 mei 2013 vonden ook werfbezoeken plaats voor socio-culturele organisaties. Onder begeleiding van 12 gidsen brachten 6 organisaties en in totaal 180 deelnemers een bezoek aan het project.


Informatie
Infopunt project Gent Sint-Pieters, Gisèle Rogiest,

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.