Heropstart werken station Gent-Sint-Pieters

Geplaatst op 10 jun. 2022
IMG 20220609 103344
Vandaag zijn de graafwerken voor de vernieuwing van het station Gent Sint-Pieters opnieuw opgestart. Op 2 mei 2022 verleende het Vlaams Gewest de bemalingsvergunning waarna de aannemer alles in voorbereiding bracht om de werken te kunnen verderzetten.

Nu de bemaling is opgestart, kan de bouwput verder worden uitgegraven. Hierdoor kan het volgende deel van de ondergrondse fietsenstalling aan de zuidzijde van het station (kant Koningin Mathildeplein) worden gerealiseerd. Aan het station Gent-Sint-Pieters komen er in totaal 17.000 fietsparkeerplaatsen. Op het gelijkvloers – onder de treinsporen – komen ook een tramstation, publieke voorzieningen en commerciële ruimtes.

Naast de graafwerken worden ook de funderingen uitgevoerd voor de 30 kolommen waarop de sporen 6 en 7 zullen steunen. In een latere fase starten de werken aan de perrons. Deze worden verhoogd en krijgen een hoge dakstructuur die zal aansluiten op de overkapping van de reeds vernieuwde perrons.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.