Hinder in de Sportstraat door omleiding bussen

Geplaatst op 16 feb. 2010

logo De Lijn

8 februari 2010

Geachte

Door de werken in de omgeving van het station Gent Sint-Pieters werd De Lijn verplicht om de reisweg van verschillende lijnen aan te passen. Om de nabijgelegen wijken zo goed mogelijk te bedienen, is er gekozen voor de meest centrale reisweg. Hierdoor rijden momenteel de lijnen 8, 9, 41 en 43 door de Sportstraat, met een frequentie van in totaal 16 bussen per uur.

De Lijn is er zich van bewust dat dit enige hinder met zich meebrengt. Als gevolg van de klachten die ons bereikten, werden tijdens de maand november 2009 het aantal passagiers geteld dat gebruik maakt van de haltes op het kruispunt Patijntjesstraat/ Rijsenbergstraat en het kruispunt Rijsenbergstraat/ Sportstraat. Naast het aantal op- en afstappende reizigers aan die haltes werd ook gevraagd naar de herkomst en de bestemming van de reizigers.

Na het analyseren van de resultaten van deze tellingen is er besloten om de lijnen 8, 41 en 43 niet langer door de Sportstraat te laten rijden. Deze lijnen zullen binnenkort via de Neermeerskaai gaan. Hiervoor moeten wel nog enkele verkeerstechnische aanpassingen gebeuren zodat de bussen op een vlotte en veilige manier kunnen afslaan. Zodra deze werken afgerond zijn, veranderen de lijnen 8, 41 en 43 van reisweg. Enkel lijn 9 rijdt dan nog via de Sportstraat.

Wij danken u voor uw geduld en uw begrip en verontschuldigen ons alvast voor de hinder die u tot dan kunt ondervinden.

Met vriendelijke groeten

Christel Boumans
Afdelingshoofd Marketing & Communicatie
De Lijn Oost-Vlaanderen

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.