Informatiebrief: buslijn 9

Geplaatst op 31 jan. 2012

Geachte mevrouw, geachte heer

Zoals u wellicht heeft vernomen, heeft De Lijn samen met de Stad Gent onderzocht of er een alternatieve route mogelijk is voor buslijn 9. Die buslijn had vroeger een halte voor de site Jan Palfijn II die vooral werd gebruikt door de patiënten en bezoekers van het ziekenhuis en van de Rijksdienst voor Pensioenen. Die lijn is door de werken rond het station Gent-Sint-Pieters gedurende jaren omgelegd. Lijn 9 kan momenteel immers niet via de Koningin Fabiolalaan van en naar het busstation omdat daar het voorlopige perron van tramlijn 1 ligt. Dit perron zal verdwijnen van zodra de definitieve tramhaltes onder de treinsporen zijn aangelegd.

Momenteel kunnen de gebruikers van buslijn 9 naar de dichtsbijzijnde halte aan de Sportstraat of gaan ze te voet van het station naar hun bestemming. Aangezien een groot deel van deze gebruikers niet goed te been is, rees de vraag om de halte in de Koningin Fabiolalaan terug te in dienst te nemen.

De Lijn heeft een aantal pistes onderzocht en heeft op 14 november 2011 een testrit uitgevoerd via alle mogelijke alternatieve routes, samen met vertegenwoordigers van de klankbordgroep. De argumenten, zowel van bewoners als van busgebruikers moesten hierbij worden afgewogen.

De conclusie van de testrit is dat het huidige traject van lijn 9 behouden blijft, dus met een halte in de Sportstraat. De Rijsenbergbuurt blijkt immers niet geschikt om bussen door te laten rijden en andere routes betekenen een te grote omweg voor de reizigers.

Er worden ondertussen wel andere mogelijkheden van transport gezocht voor de klanten van Jan Palfijn II en voor de Rijksdienst voor Pensioenen.

Met vriendelijke groeten

Het Infopunt project Gent Sint-Pieters

Nog vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met het Infopunt als u nog vragen heeft of verdere inlichtingen wenst. U kunt ons bellen tijdens de kantooruren op het nummer 09 241 24 11 of mailen naar info@projectgentsintpieters.be

Download de informatiebrief hier (pdf - 227 kB).

Heeft u vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 / 241 24 11 of mail info@projectgentsintpieters.be

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.