Informatiebrief: nachtwerk torengebouw "De Link" en tweede betonstort dakplaat parking

Geplaatst op 26 okt. 2011

Hierbij willen we u graag informeren over de werken voor de komende periode. Deze week worden ter hoogte van de tijdelijke tramtunnel pijlers gebouwd voor de ondersteuning van het torengebouw. De toren zal gedeeltelijk boven het voetpad, het fietspad en de trambaan komen. Zoals eerder aangekondigd, moeten deze werkzaamheden 's nachts worden uitgevoerd omwille van de veiligheid van voetgangers, fietsers en tram- en busreizigers.

De zone waar 's nachts gewerkt zal wordenIn deze zone tussen het busstation en de kantoortoren "De Link" zal er 'snachts gewerkt worden. De voorlopige tramtunnel wordt tijdens deze werkzaamheden gesloten.

Aanpassen bovenleidingen

In de nachten van 24 op 25 oktober en van 25 op 26 oktober 2011 worden de bovenleidingen van tramlijn 1 ter hoogte van de tijdelijke tramtunnel aangepast. Deze werkzaamheden veroorzaken nauwelijks of geen nachtlawaai. Trams en bussen ondervinden geen hinder.

Bouw torengebouw De Link

In de nachten van 26 op 27 oktober, van 27 op 28 oktober, van 28 op 29 oktober, van 2 op 3 november en van 3 op 4 november worden de pijlers gebouwd. In de nachten van 8 op 9 november en van 9 op 10 november 2011 vindt de verdere afwerking plaats.

Er zal telkens tussen 22 uur 's avonds en 5 uur 's morgens worden gewerkt. De tijdelijke tramtunnel zal gedurende die tijd volledig worden afgesloten.
Voetgangers kunnen dan gebruik maken van de oude tramtunnel.
Fietsers kunnen gedurende een langere periode - ongeveer één maand - niet meer door de tijdelijke tramtunnel rijden. De reeds aangewezen route via de Timichegtunnel zal dan verplicht worden.

Tijdens dit nachtwerk is er geen tram- en busverkeer mogelijk door de tijdelijke tramtunnel. Tramlijn 1 rijdt dan van 21.45 u 's tot 5 uur 's morgens niet meer tot Flanders Expo en keert terug stadinwaarts via het Koning Maria-Hendrikaplein. Reizigers richting Flanders Expo kunnen bus 76 nemen aan perron 8.

Kaart tramonderbreking

Tweede betonstort op 27 oktober 2011

Op 27 oktober 2011 wordt het tweede en laatste deel van de dakplaat van de ondergrondse parking gegoten, tussen de hoofdingang van het station en het busstation. Die dag zal er opnieuw veel werfverkeer zijn. De hinder wordt zoveel als mogelijk beperkt.

De demontage van de witte torenkraan in de tuin in helling is voorzien op 24 november 2011.

We verontschuldigen ons voor de overlast.

De informatiebrief kan je hier downloaden (PDF - 160Kb)

Heeft u vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 241 24 11 of mail info@projectgentsintpieters.be.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.