Informatiebrief over het nieuwe parkeerregime in de stationsbuurt

Geplaatst op 31 jan. 2011

Geachte mevrouw, geachte heer

De parkeerdruk In de buurt van het station Gent Sint-Pieters is omwille van de vele pendelaars sinds jaar en dag heel hoog. De werken van het project Gent Sint-Pieters hebben die druk nog verhoogd. Vooral de bewoners en de lokale handelaars dragen hiervan dagelijks de gevolgen.

Nu de nieuwe pendelparking 'Parking Station' de deuren heeft geopend, neemt de Stad Gent enkele maatregelen om langparkeren op de openbare weg in deze buurt te ontmoedigen en het ondergronds parkeren aan te moedigen.

In het nieuwe parkeerregime in de stationszone dat ingaat op 1 februari 2011 is het niet meer mogelijk om een dagticket te nemen. De parkeerder dient ofwel een halvedagticket voor 5 uur aan te kopen voor de kostprijs van 2 euro ofwel een kortparkeerticket, begrensd tot maximum 2 uur. Dit ticket kost 1,60 euro.

Deze straten bakenen de zone af waarbinnen dit specifieke parkeerregime van toepassing is: Koningin Fabiolalaan, Sportstraat, Zuiderdoorgang, Eedverbondkaai, Ijzerlaan, Kortrijksesteenweg, Ganzendries, Tuinwijklaan, Voskenslaan (zie kaart).

Het stadsbestuur hoopt hiermee de parkeerdruk in de stationsomgeving wat in te dijken. De plaatsen op de openbare weg zullen dankzij het nieuwe parkeerregime regelmatiger vrijkomen voor bewoners en klanten van de lokale handelaars.

Wie wil langparkeren; kiest voor Parking Station of voor P+R Flanders Expo.

Met vriendelijke groeten

Het Infopunt project Gent Sint-Pieters

Nog vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met het Infopunt als u nog vragen heeft of verdere inlichtingen wenst. U kunt ons bellen tijdens de kantooruren op het nummer 09 241 24 11 of mailen naar info@projectgentsintpieters.be

Lees hier de volledige informatiebrief (pdf - 962 kb)

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.