Informatiebrief plaatsen signalisatie K. Elisabethlaan, aanbrengen topasfaltlaag Kortrijksesteenweg kant Citadelpark

Geplaatst op 09 jun. 2011

Koningin Elisabethlaan

Sinds deze week wordt de definitieve signalisatie (verkeersborden en wegmarkeringen) in de Koningin Elisabethlaan geplaatst. Ook kleine aanpassingen aan de wegbekleding ter hoogte van de Desiré Van Monckhovenstraat werden uitgevoerd. Vanaf vrijdagnamiddag 10 juni zal uw straat opnieuw volledig berijdbaar zijn in twee richtingen. Ook de afslagbeweging Kortrijksesteenweg richting Sterre en de linksaf beweging richting Van Monckhovenstraat zullen opnieuw mogelijk zijn.

Kortrijksesteenweg

De werkzaamheden op de Kortrijksesteenweg lopen op hun laatste benen. Momenteel legt de aannemer de trottoirs, fietspaden en parkeerplaatsen aan. Volgens de huidige timing en behoudens onvoorziene omstandigheden, zullen deze werken tegen einde juni 2011 volledig voltooid zijn.
Ook de aansluitingen van de zijstraten op deze gewestweg in asfalt, worden uitgevoerd.
Op vrijdag 10 juni 2011 wordt het rijvak kant Citadelpark geasfalteerd. Om deze werken vlot te laten verlopen wordt de Kortrijksesteenweg afgesloten voor alle verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen op trottoir en fietspad hun weg vervolgen. De zijstraten Hendrik Van Brederodestraat, Lamoraal van Egmontstraat, Willem Van Nassaustraat en Filips Van Marnixstraat worden langs de zijde Kortrijksesteenweg afgesloten voor alle gemotoriseerde voertuigen. Deze straten zijn enkel toegankelijk via de Leopold II-laan. s' Avonds zullen de steenweg en de zijstraten opnieuw open gesteld worden voor alle verkeer.

Nieuwe verkeerssituatie Kortrijksesteenweg vanaf einde juni 2011

Tegen einde juni 2011 zal de Kortrijksesteenweg in twee richtingen open zijn. Verkeer komende van de R40 kant Bijloke kan rechtsaf de Kortrijksesteenweg indraaien. Verkeer komende van de Sterre of de Koningin Elisabethlaan zal op het rechtse rijvak (kant Citadelpark) de Kortrijksesteenweg in kunnen rijden tot aan de Willem Van Nassaustraat. Verder rijden richting centrum en R40 gebeurt via de Van Nassaustraat en Koning Leopold II laan.

De informatiebrief (PDF - 877Kb) kan je hier downloaden


Voor meer informatie: Fabian Van De Velde 09/241.24.11 fabian.vandevelde@gent.be

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.