Informatiebrief: september 2010: werken Sint-Denijslaan/Voskenslaan

Geplaatst op 16 sep. 2010

Geachte mevrouw

Geachte heer

Het project Gent Sint-Pieters nadert een belangrijk moment, namelijk de omschakeling van de tramlijnen van de huidige tunnel naar de nieuwe tramtunnel. Om die omschakeling mogelijk te maken, zullen tussen 20 september en 1 oktober 2010 een aantal werken noodzakelijk zijn die gevolgen hebben voor uw straat.

Nieuwe rijsituatie tussen 20 september en 1 oktober 2010

Indien u in de Sint-Denijslaan woont, in het gedeelte tussen de Voskenslaan en het Vina Bovypark, kunt u in de periode tussen 20 september en 1 oktober 2010 uw woning met de wagen alleen bereiken via de Voskenslaan. Voorbij de inrit naar Vina Bovypark zal de Sint-Denijslaan immers op twee momenten volledig onderbroken zijn:

  • Op 20 en 21 september 2010 wordt net voorbij de inrit van Vina Bovypark (komende vanuit de Voskenslaan) een collector van Aquafin geplaatst.
  • Tussen 27 september en 1 oktober 2010 zullen er aan de Timichegtunnel riolering en nutsleidingen worden aangelegd.

Tijdens die periode zullen er geen bussen rijden in de Sint-Denijslaan en is alleen plaatselijk verkeer mogelijk. Voetgangers en fietsers kunnen altijd door de werfzones in beide richtingen.

De Sint-Denijslaan voorbij de inrit van de sporthal Hogeschool richting Snepkaai blijft zoals vandaag gedurende de hele periode toegankelijk via de R4 of Snepkaai.

Na 1 oktober kunt u uw woning opnieuw bereiken via de R4. Het kruispunt aan de V. Vaerwyckweg met de Timichegtunnel blijft een werfzone van 1 oktober tot 1 december 2010. Er zal in die periode op die plaats maar één rijstrook vrij zijn, maar het verkeer zal met behulp van verkeerslichten in beide richtingen kunnen rijden.

Nachtwerk van 20 september tot 24 september 2010

Een ander werk dat tussen maandagavond 20 september en vrijdagochtend 24 september 2010 wordt uitgevoerd, is de plaatsing van een nieuwe bovenleiding voor de tram op het kruispunt van de Voskenslaan en de Sint-Denijslaan. Tijdens die periode zal er zowel overdag als 's nachts (tussen 23.15 uur en 5 uur) worden gewerkt. De aannemer zal de werken die de meeste lawaaihinder meebrengen echter tijdens de dag uitvoeren en de minder storende werken 's nachts. Op die manier hopen we de geluidshinder voor de buurt zo beperkt mogelijk te houden.

Nog vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met het Infopunt als u nog vragen heeft of verdere inlichtingen wenst. U kunt ons bellen tijdens de kantooruren op het nummer 09 241 24 11 of mailen naar info@projectgentsintpieters.be

Met vriendelijke groeten

Het Infopunt project Gent Sint-Pieters

Omleidingsroute auto tijdelijke onderbreking kruispunt Voskenslaan/Sint-Denijslaan

Periode 17 augustus tot en met 29 oktober 2010

Situatie stationsomgeving zuidzijde periode 20 september tot en met 1 oktober 2010

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.