Informatiebrief voor de bewoners van de Kortrijksepoortstraat, Charles De Kerchovelaan, IJzerlaan en zijstraten

Geplaatst op 24 mrt. 2011

Geachte mevrouw, Geachte heer

Met deze bewonersbrief willen wij u inlichten over de werkzaamheden die binnenkort in uw buurt worden uitgevoerd.

Kortrijksepoortstraat

In vorige bewonersbrieven hebben wij u geïnformeerd over het aanleggen van een tijdelijke trambocht in het begin van de Kortrijksepoortstraat (kant R40). Aangezien de tramsporen in de Kortrijksesteenweg bijna volledig heraangelegd zijn, kan de tram vanaf 11 april 2011 opnieuw over twee sporen zijn traject afleggen. Hiertoe wordt de trambocht in de Kortrijksepoortstraat opnieuw verwijderd en wordt een nieuw stukje sporen aangelegd. Gelijktijdig hiermee wordt de tramhalte "Charles De Kerchovelaan" richting station in de Kortrijksepoortstraat afgeschaft en wordt de nieuwe halte "Van Nassaustraat" in dienst gesteld.

De werkzaamheden starten in de Kortrijksepoortstraat op 28 maart 2011 en zullen op 1 april 2011 voltooid zijn. Gedurende deze periode kan er geen autoverkeer de Kortrijksepoortstraat inrijden.

Op 28 maart 2011 plant de aannemer nachtelijke werkzaamheden. Vanaf 21 u begint men met de ombouw van het spoor in de Kortrijksepoortstraat. Dit werk zal tegen 5 uur 's ochtends voltooid zijn. De hinder voor de omwonenden wordt zoveel als mogelijk beperkt.

Bewoners, handelaars en bestemmingsverkeer, komende uit de richting Heuvelpoort, wordt aangeraden de omleiding via Eekhout, Van Duyseplein en Van Hulthemstraat of Verdedigingstraat (waar de rijrichting wordt omgedraaid) te gebruiken. Bewoners, handelaars en plaatselijk verkeer, komende uit de richting Ekkergem, wordt aangeraden de omleiding Bijlokehof, Kluyskensstraat, Hospitaalstraat, Coupure Links en Verloren Kost te nemen. Verkeer richting binnenstad wordt aangeraden de omleiding Overpoortstraat, Sint-Pietersplein, Sint-Pietersnieuwstraat en Jozef Plateaustraat te nemen.

In de Kortrijksepoortstraat wordt er gedurende deze periode tweerichtingsverkeer toegelaten.

Tramlijn 1 normale dienstregeling in twee richtingen vanaf 11 april 2011

Voor meer informatie: Fabian Van De Velde 09/241.24.11 fabian.vandevelde@gent.be

Martine De Regge, Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit

Dirk Busschaert, Directeur De Lijn Oost-Vlaanderen

Lees de volledige informatiebrief hier (pdf - 853 kb).

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.