Kleine ring opnieuw open

Geplaatst op 01 dec. 2011

Informatiebrief voor de bewoners van de stationsbuurt Noord

Geachte mevrouw, geachte heer

Met deze 21ste bewonersbrief sinds de start van de heraanleg van de Koningin Elisabethlaan, Kortrijksesteenweg en R40, willen wij u een laatste maal informeren over de werkzaamheden in uw buurt.

1) Einde werkzaamheden R40

De werkzaamheden op de R40 lopen op hun laatste benen. Op donderdagavond 1 december 2011 worden de Ijzerlaan en Charles De Kerchovelaan weer volledig opengesteld voor alle verkeer.

Gemotoriseerde voertuigen kunnen opnieuw op twee rijvakken per richting hun weg vervolgen. Alle links- en rechtsaf bewegingen op beide lanen zijn weer mogelijk. Alle zijstraten worden zo weer volledig toegankelijk voor alle verkeersmodi. De rijrichtingen in de zijstraten worden weer zoals voorheen.

De aannemer heeft nog een klein aantal werken - die geen hinder voor het verkeer veroorzaken - uit te voeren. We spreken dan over het afwerken van de trottoirs op de Ijzerlaan, lichte herstellingen aan de spoorwissels en de afwatering in de Persellestraat. Ook het planten van de bomen op de Kortrijksesteenweg staat in de week van 5 december 2011 op de planning.

2) Leopold II-Laan

Aangezien er in de Kortrijksesteenweg een aantal parkeerplaatsen minder zijn dan voor de werkzaamheden, is van bij aanvang gesteld om deze plaatsen te compenseren in de Leopold II-Laan. Om dit te realiseren, wordt de Leopold II-Laan vanaf de Lamoraal van Egmontstraat enkele richting (naar de R40 toe) en worden er 40 haakse parkeerplaatsen gecreëerd aan de kant van het Citadelpark. Ook het aanbrengen van de juiste signalisatie en wegmarkeringen moet nog worden uitgevoerd door Stad Gent.

leopold II-laan

Voor meer informatie: Fabian Van De Velde 09/241.24.11; fabian.vandevelde@gent.be.

Martine De Regge, Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit

Dirk Busschaert, Directeur De Lijn Oost-Vlaanderen

U kunt de bewonersbrief hier downloaden.

Heeft u vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 / 241 24 11 of mail info@projectgentsintpieters.be.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.