Kom naar het groot werfbezoek op 11/09

Geplaatst op 12 aug. 2022
DSC 7484 flyer
Wil je wel eens een blik achter de schermen werpen van de werken aan het station Gent-Sint-Pieters? Ben je benieuwd naar de uitdagingen die een dergelijk project met zich meebrengt, naar de technieken die gebruikt worden en naar wat er in de toekomst nog op de planning staat? Hou dan zondag 11 september vrij in je agenda, want dan organiseren we weer een geleid werfbezoek voor het grote publiek!

De rondleiding

Startpunt is het auditorium van het Vlaams Administratief Centrum Virginie Loveling, waar je kan genieten van het mooie uitzicht op het Koningin Maria Hendrikaplein. Hier krijg je de wervenfilm te zien, waarin we je meenemen langs alle toekomstige én reeds uitgevoerde realisaties van het Project Gent Sint-Pieters.

Nadien neemt een gids je mee op het terrein, langs het stationsproject en de verschillende deelprojecten. Je komt op de werfzone waar een ingenieur duiding geeft bij het technische aspect van deze bijzondere werken. Je krijgt uitleg bij projecten zoals de ondergrondse fietsenstalling, het busstation en het toekomstige tramstation. Daarnaast staan we ook stil bij de verschillende nieuwbouwprojecten in de buurt, zoals het toekomstige S-gebouw op het Koningin Mathildeplein of het project Rinkkaai aan de Koningin Fabiolalaan.

IMG 5736

Praktisch

Wanneer: zondag 11 september

  • De rondleidingen starten op 3 tijdstippen: 8u30, 11u en 14u.
  • Elke rondleiding duurt ongeveer 2 uur.

Waar: startpunt van de rondleiding is het Vlaams Administratief Centrum Virginie Loveling (zie foto), Koningin Maria Hendrikaplein 70.

Het werfbezoek is gratis maar inschrijven is verplicht! Schrijf je vanaf 25 augustus in voor één van de rondleidingen via go.stad.gent/werfbezoekGentSintPieters. Geen internet? Bel 09 210 10 10.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.