Afsluiten centrale reizigerstunnel op 19/12

Geplaatst op 16 dec. 2022
20221215 124253
Maandag 19 december wordt de centrale reizigerstunnel vanaf 9u een halve dag afgesloten ter hoogte van de perrons 6/7.

Viaductliggers

De aannemer plaatst op dat moment de nieuwe viaductliggers boven deze zone en zet de tunnel daarom uit veiligheidsoverwegingen af. Viaductliggers zijn de balken waarop het volledige gewicht van de spoorbakken zal rusten. De balken lopen van kolom naar kolom en vormen in de toekomst mee het gebogen gewelf dat we vandaag al zien in het nieuwe centrale deel van de stationshal.

Bereikbaarheid

De doorsteek voor voetgangers tussen het Koningin Maria Hendrikaplein en het Koningin Mathildeplein via het station zal in die periode uitsluitend via de oude tramtunnel verlopen. De nodige signalisatie wordt aangebracht.

Toegang tot de perrons:

Kom je van het Koningin Maria Hendrikaplein?

  • Alle perrons zijn toegankelijk via de reizigerstunnel vanaf het busstation (oude tramtunnel).
  • Via de centrale reizigerstunnel kan je de perrons 1 tot 5 bereiken. De sporen 8 tot 12 zijn alleen te bereiken via de reizigerstunnel aan het busstation.

Kom je van het Koningin Mathildeplein?

  • De perrons 8 tot 12 zijn van daaruit toegankelijk via beide ingangen (kant centrale reizigerstunnel en kant busstation).
  • De perrons 1 tot 5 zijn alleen te bereiken via de reizigerstunnel aan het busstation.
221214 cdc PGSP mobiliteit fietsomleiding

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.