Kortparkeren, zoenzones, parkeerplaats voor mindermobielen, laden en lossen vanaf mei 2008

Geplaatst op 20 mei 2008

Speciale parkeerzones (K&R, kortparkeren, parkeren voor mindermobielen, laden en lossen...) krijgen een andere locatie, als ze -wegens werken - worden verdrongen

Wat verdwijnt?

  • De kort-parkeerplaatsen nabij de taxistandplaatsen zijn sinds begin deze maand al verdwenen.
  • Ook de parkeerplaatsen voor minder mobielen zijn daar weg.
  • De K&R aan de hoofdingang van het station aan de bomenzijde van de busperrons is eveneens buiten gebruik.
  • De K&R ter hoogte van de Lijnwinkel zal nog functioneren tot en met september 2008. Vanaf oktober 2008 zullen onze (graaf)werkzaamheden van start gaan voor de aanleg van een inrit van de toekomstige ondergrondse K&R. Daardoor komt ook die zone in het gedrang.

Het verdwijnen van de kort parkeerplaatsen, de parkeerplaatsen voor minder mobielen en een aantal K&R locaties, leidt er toe dat er naar andere locaties dient gezocht te worden.

Nieuwe K&R zones?

De nieuwe K&R locaties (en speciale parkeerzones) worden op volgende locaties voorzien:

  • Langs de ventweg K. Maria Hendrikaplein ter hoogte van café 't Putje en Café Parti mag er worden geladen en gelost, én mogen passagiers worden afgezet en opgehaald tijdens weekdagen tussen 6.30 en 20 uur. Buiten deze uren mag er wel gewoon geparkeerd worden. Ook de voorbehouden Cambio-parkeerplaats bevindt zich hier.
  • Een nieuwe zoenzone is bijkomend afgebakend in de K. Boudewijnstraat op de kop aan de zijde K. Fabiolalaan en K. Maria Hendrikaplein.
  • Er is vaste signalisatie geplaatst om de 2 K&R zones aan te duiden in de K. Astridlaan (links en rechts van het frietkot), aan de kant van het Maria Hendrikaplein.
  • De twee parkeerplaatsen voor minder mobielen zijn verhuisd naar de overzijde van het station tegenover de Oxfam-Wereldwinkel.
  • De overige parkeerplaatsen op het stukje K. Maria Hendrikaplein tussen de K. Elizabethlaan en de K. Albertlaan zijn betalend en beperkt tot een parkeerduur van 30 min. (zone voor kortparkeren).

Handig overzichtskaartje!

(klik hier PDF - 152kb)

Wegwerkzaamheden brengen onvermijdelijk hinder met zich mee. Wij beseffen dat u als ondernemer nog meer dan anderen afhankelijk bent van onze informatie over deze werkzaamheden, de timing en de impact ervan.

We raden u aan deze informatie eveneens aan uw collega's, klanten, vrienden en buren over te maken, om ongemakken met onder meer parkeerboetes te vermijden.

Heeft u vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 241 24 11 of mail info@projectgentsintpieters.be

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.