Kortrijksesteenweg vanaf 14 april 2008 tijdelijk onderbroken

Geplaatst op 12 apr. 2008

Belangrijke verkeersader van en naar het stadscentrum tijdelijk dicht

Vanaf 14 april 2008 tot vermoedelijk midden juni 2008, zal de Kortrijksesteenweg plaatselijk onderbroken zijn tussen de rotonde ter hoogte van de Sint-Denijslaan/A. Musschestraat en het kruispunt Burggravenlaan/Kortrijksesteenweg/P. Clementinalaan. De Kortrijksesteenweg is een van de grote verkeersaders richting centrum van Gent. Om de omleiding in goede banen te leiden hebben het communicatieteam en het Minder hinderteam van PGSP een stevig communicatieplan opgezet, met bewonersbrieven, uitgebreide signalisatie in de zone, e-mails naar de scholen, handelaars, etc. De politie zet extra mensen in om de ochtend- en avondspits in de buurt in goede banen te leiden.

Reden van de afsluiting

De nieuwe tramsporen in de P. Clementinalaan worden dan aangesloten op het bestaande tracé van tramlijn 21/22, en er komt een nieuwe tram- en bushalte, in het midden van de rotonde op de Sint-Denijslaan.

Verkeerssituatie

  • Het doorgaande verkeer leiden we af via de Krijgslaan en de Heuvelpoort.
  • Voor plaatselijk verkeer blijven alle wegen (P. Clementinalaan, Burggravenlaan, A. Musschestraat, Onafhankelijkheidslaan, ...) bereikbaar. Ook de Voskenslaan is, na de werken tijdens de paasvakantie, terug in beide richtingen open. (zie punt 2).
  • De rijrichting van het stukje Sint-Denijslaan tussen de Kortrijksesteenweg en de Poelsnepstraat wordt tijdelijk omgedraaid.
  • Fietsers en voetgangers kunnen wel nog door de tunnel op de Kortrijksesteenweg.

Bereikbaarheidskaartje meso omgeving (PDF - 290kb)

Bereikbaarheidskaartje macro omgeving (PDF - 172kb)

Heeft u vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 241 24 11 of mail info@projectgentsintpieters.be

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.