Las- en slijpwerken aan tramsporen P. Clementinalaan en K. Maria Hendrikaplein

Geplaatst op 03 okt. 2022
De komende weken voert De Lijn las- en slijpwerken uit aan de tramsporen in de Prinses Clementinalaan en de bocht met het Koningin Maria Hendrikaplein.

Waarom worden deze werken uitgevoerd?

Tramsporen slijten geleidelijk aan af. Door de sporen op regelmatige basis te onderhouden, wordt de levensduur verlengd. De las- en slijpwerken verbeteren de veiligheid en het comfort van de reizigers, de chauffeurs, de overige weggebruikers en de omwonenden.

Wanneer?

Tijdens las- en slijpwerken is geen tramverkeer mogelijk. Om het openbaar vervoer en ook de andere weggebruikers zo minimaal mogelijk te hinderen, worden de werken uitgevoerd tijdens de nacht. De voorbereidende en effectieve werken vinden plaats tussen 22 en 6 uur.

Er worden maximaal 8 nachten voorzien:

  • 4/10 op 5/10 + 5/10 op 6/10
  • 13/10 op 14/10 + 16/10 op 17/10
  • 24/10 op 25/10 + 25/10 op 26/10
  • 2/11 op 3/11 + 3/11 op 4/11

Bij slecht weer (regen of koude) kan niet gewerkt worden. Bij betere weersomstandigheden werkt De Lijn verder op de eerstvolgende aangegeven nacht.

Mogelijke hinder

De werken kunnen geluidshinder met zich mee brengen, men probeert dit zoveel als mogelijk tot een minimum te beperken. De slijpwerken veroorzaken de meeste hinder en worden waar mogelijk uitgevoerd voor middernacht en vroeg in de ochtend.

Vragen?

De werken worden uitgevoerd door bvba TSB. De verantwoordelijke bij bvba TSB, William Cosijn, is telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren op 09 391 63 08.

De verantwoordelijke projectleider van De Lijn, Patrick Vande Capelle, is bereikbaar op patrick.vandecappele@delijn.be.

Lees hier de bewonersbrief.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.