Nachtwerk voor plaatsen koeltorens

Geplaatst op 17 mei 2023
20230504 rooster koeltoren 3
Tussen sporen 9 en 10 worden twee ondergrondse koeltorens geplaatst. De koeltorens bevinden zich op het einde van sporen 9 en 10 richting Brussel.
20230504 rooster koeltoren 2

Om deze torens ondergronds te plaatsen, dienen sporen 9 en 10 buiten dienst gesteld te worden. Dit kan enkel ’s nachts. De werken zijn voorzien van woensdag 23 mei op donderdag 24 mei tussen 1u en 3u.

Ter voorbereiding van het nachtwerk wordt op woensdag 23 mei overdag een torenkaan opgebouwd op de werfweg in de Sint-Denijslaan, ter hoogte van de huisnummers 91-97.

De koeltorens zullen er mee voor zorgen dat het station een duurzaam gebouw wordt. Het systeem wordt gevoed met regenwater en zal in de winter vooral warmte produceren voor de winkels, kantoren en horeca in het station en in de zomer koeling. Meer info kan je hier lezen: www.projectgentsintpieters.be/het-project/duurzaamheid/open-koeltorens.

De aannemer neemt alle voorzorgen om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. We willen ons alvast verontschuldigen voor mogelijke hinder en danken u voor uw begrip.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.