Nieuwe K&R K. Mathildeplein gebruiksklaar

Geplaatst op 06 nov. 2020
Nieuwe k r k mathildeplein gebruiksklaar

Vanaf nu kan je passagiers ophalen of afzetten aan het station aan de nieuwe Kiss & Ride op het Koningin Mathildeplein. De inrit tot deze K&R ligt aan de Voskenslaan, en is eenvoudig te bereiken vanuit zowel de Voskenslaan als vanuit de Sint-Denijslaan. De K&R naast de tramtunnel in de Sint-Denijslaan verdwijnt en wordt vervangen door parkeerplaatsen.

Met de aanleg van deze zone wordt het ook voor wagens die van de Valentin Vaerwyckweg komen eenvoudiger om personen af te zetten. Waar sommige chauffeurs die uit deze rijrichting kwamen soms onreglementair op het fietspad parkeerden omdat ze de keerbeweging naar de oude K&R in de Sint-Denijslaan niet wilden maken, zal er met de nieuwe K&R geen enkele reden meer zijn om dit te doen. Zo wordt deze zone ook veiliger voor voetgangers en fietsers.

Deze K&R wordt geen vast element van het plein, bij de start van de bouw van het S-gebouw en de heraanleg van het K. Mathildeplein wordt deze herbekeken. Wanneer dit zover is, wordt dit op tijd gecommuniceerd.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.