Nieuwe ondergrondse Kiss en Ride aan het station Gent-Sint-Pieters (aug/2013)

Geplaatst op 06 aug. 2013

Op 7 augustus 2013 opent de NMBS-Holding een nieuwe ondergrondse Kiss & Ride aan het station Gent-Sint-Pieters

De ondergrondse Kiss & Ride zal bereikbaar zijn vanaf de Koningin Fabiolalaan, de Koning Boudewijnstraat en de Koning Albertlaan. Wagens kunnen via een toegangshelling op het Koningin Maria-Hendrikaplein (tussen Koning Albertlaan en Koning Boudewijnstraat) de ondergrondse Kiss & Ride binnenrijden en weer verlaten. De Kiss & Ride vormt geen doorsteek naar de andere kant van het station en is geen nieuwe toegang tot de pendelparking.

Passagiers kunnen er veilig in- en uitstappen en via de tuin in helling naar de stationshal wandelen of richting treinperrons via een verbindingstrap naar de oude tramtunnel.

Taxi's en brommers
Ook brommers (geen moto's) kunnen die toegangshelling gebruiken. Zij vinden beneden een parkeerplaats.
Er is op die locatie eveneens een taxizone voorzien, maar die zal pas op een later tijdstip in gebruik worden genomen.

De Kiss & Ride en taxizone worden in de toekomst nog uitgebreid richting Sint-Denijslaan.

Nog vragen?
Aarzel niet om contact op te nemen met het Infopunt als u nog vragen heeft of verdere inlichtingen wenst. Tel. 09 241 24 11 of 0474 63 26 43 of via mail info@projectgentsintpieters.be

Of de woordvoerder van de NMBS-Holding: Geert Dierckx, tel. 09 241 23 07, 0477 78 10 33 of geert.dierckx@b-holding.be

Download het persbericht hier (pdf - 158 kB)

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.