Nieuwe overdekte fietsenstalling aan het Koningin Mathildeplein

Geplaatst op 19 apr. 2019
Nieuwe overdekte fietsenstalling aan het koningin mathildeplein

Ben je op zoek naar een overdekte stalling voor je fiets aan het station Gent-Sint-Pieters? Vanaf 23 april 2019 is er aan het Koningin Mathildeplein een nieuwe overdekte fietsenstalling. Die biedt plaats aan 1.672 fietsen.

De stalling is gratis, goed verlicht en vlakbij de treinperrons. Net zoals bij de overdekte fietsenstalling op het Koningin Maria-Hendrikaplein is er ook camerabewaking.

Toegang tot de stalling

De ingang bevindt zich onder de perrons 11 en 12, ter hoogte van de Ganzendries. Voorlopig is de fietsenparking alleen te bereiken via een trap en geul voor de fiets, wat ze helaas niet geschikt maakt voor buitenmaatse fietsen zoals bakfietsen. In de volgende fase komt hier ook een trap met een lagere hellingsgraad en een lift. Hou er ook rekening mee dat de stalling wordt afgesloten tussen 1.30 uur en 4 uur, de sluitingstijden van het station.

De opening van deze fietsenparking is een volgende stap in de uitbreiding van de capaciteit van overdekte fietsenstallingen aan het station. In de toekomst zullen alle bovengrondse fietsenstallingen een nieuwe plek krijgen in het station.

Lees hier het persbericht.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.