Nieuwe plannen voor het station zijn afgewerkt

Geplaatst op 24 jan. 2020
Nieuwe plannen voor het station zijn afgewerkt

De plannen voor de verbouwingen aan het station zijn bijgestuurd. Dankzij een constructieve samenwerking tussen de projectpartners resulteerde dit in een kwalitatief en duurzaam stationsontwerp met een hoge dakstructuur die architecturaal aansluit bij de reeds gebouwde overkapping. Zonnepanelen en het gebruik van energiebesparende maatregelen zoals warmtepompen, energierecuperatie, LED-verlichting enzovoort zullen van het station Gent-Sint-Pieters een duurzaam gebouw maken.

Door het beter benutten van de beschikbare ruimte en door meer gebruik te maken van etagerekken kan de voorziene capaciteit aan fietsplaatsen bovendien opgetrokken worden van 13.500 naar 17.000. Een goed beheer en een performant fietsdetectiesysteem moet een comfortabele overstap van fiets naar trein mogelijk maken.

Voor de zomer 2020 wordt een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag ingediend. Daarna volgt het openbaar onderzoek. Eenmaal de aannemer is aangesteld, volgt nog een studiefase. De opstart van de werken wordt voorzien na de zomer van 2021. De streefdatum voor het einde van de werken blijft eind 2027.

Het persbericht kan je hier nalezen.

Toekomstbeelden

Klik op afbeeldingen om ze te vergroten

Station GSP Kant Oostende Web
Toekomstbeeld station Gent-Sint-Pieters - Aanzicht vanaf Koningin Maria-Hendrikaplein
Toekomstbeeld station Gent-Sint-Pieters - Zijaanzicht nacht
Toekomstbeeld station Gent-Sint-Pieters - Perron 6-7
Toekomstbeeld station Gent-Sint-Pieters - Bovenaanzicht

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.