Onderbreking huidige tramtunnel (fototunnel) voor voetgangers en fietsers

Geplaatst op 17 mrt. 2023
IMG 2532

Doorgang tramtunnel onderbroken voor voetgangers en fietsers van maandag 20/03 tot vrijdag 24/03

Het voet- en fietspad in de huidige tramtunnel wordt zoals eerder aangekondigd opnieuw gedurende een week afgesloten na de ochtendspits vanaf 8.30 uur tot 20 uur.

De foto's van het kunstwerk van Beat Streuli worden teruggeplaatst, samen met de nieuwe verlichting. De werken worden uitgevoerd met een glaslift en heftruck. Daarom is de inname van het voet- en fietspad nodig.

Er is een omleiding voor voetgangers en fietsers voorzien. Fietsen of stappen op de busbaan is onveilig en dus verboden.

Omleiding

  • Voetgangers kunnen steeds de andere kant van het station bereiken via de tunnels in het station (oude tramtunnel, de reizigerstunnel) of via de Timichegtunnel (ter hoogte van de ingang van de ondergrondse parking)
  • Fietsers kunnen via de Timichegtunnel of de Kortrijksesteenweg naar de andere kant van het station rijden.
  • Bus- en tramverkeer: door de werken aan de tramsporen richting Flanders Expo wordt de tunnel momenteel niet gebruikt door tram 1. Het aantal bussen dat momenteel door de tunnel rijdt is door die werken beperkt tot de bussen 34/35/36.
  • Autoverkeer: de tunnel is altijd verboden voor autoverkeer

Klik op de kaartjes om ze te vergroten:

  • 230306 cdc PGSP mobiliteit fietsomleiding 01
    Omleiding fietsers
  • 230306 cdc PGSP mobiliteit tevoetomleiding 01
    Omleiding voetgangers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.