Onderbrekingen fototunnel (huidige tramtunnel) voor voetgangers en fietsers

Geplaatst op 02 mrt. 2023
IMG 2536

Onderbreking fototunnel voor voetgangers en fietsers van 6/03-10/03 en van 20/03-24/03

Sinds maandag 6 maart tot en met vrijdag 10 maart 2023 vinden er werken plaats in de fototunnel (huidige tramtunnel) om de verlichting achter de fotowand te vervangen met energiezuinige lampen. Het voet- en fietspad moet hiervoor ingenomen worden, waardoor de tunnel gedurende deze werken niet toegankelijk is voor voetgangers en fietsers. De werken vinden telkens plaats na de ochtendspits vanaf 8.30 uur tot 20 uur.

Ook in de week van maandag 20 maart tot en met vrijdag 24 maart wordt de tunnel afgesloten voor fietsers en voetgangers.

Er is een omleiding voor voetgangers en fietsers voorzien.

Omleiding

  • Voetgangers kunnen steeds de andere kant van het station bereiken via de tunnels in het station (oude tramtunnel, de reizigerstunnel) of via de Timichegtunnel (ter hoogte van de ingang van de ondergrondse parking)
  • Fietsers kunnen via de Timichegtunnel of de Kortrijksesteenweg naar de andere kant van het station rijden.
  • Bus- en tramverkeer: door de werken aan de tramsporen richting Flanders Expo wordt de tunnel momenteel niet gebruikt door tram 1. Het aantal bussen dat momenteel door de tunnel rijdt is door die werken beperkt tot de bussen 34/35/36.
  • Autoverkeer: de tunnel is altijd verboden voor autoverkeer

Klik op de kaartjes om ze te vergroten:

  • 230306 cdc PGSP mobiliteit fietsomleiding 01
    Omleiding fietsers
  • 230306 cdc PGSP mobiliteit tevoetomleiding 01
    Omleiding voetgangers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.