Openbaar onderzoek tweede fase stationswerken

Geplaatst op 27 nov. 2020
Openbaar onderzoek tweede fase stationswerken

De eerste fase van de vernieuwing van het station Gent-Sint-Pieters (de sporen 12 tot en met 8) werd ondertussen afgerond. De aanbesteding voor de tweede fase (de sporen 7 tot en met 1) loopt momenteel. Het ontwerp van het station werd aangepast. Daarom is een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag nodig.

De NMBS heeft de omgevingsvergunningsaanvraag voor de tweede fase van de vernieuwing van het station ingediend bij het Omgevingsloket Vlaanderen. De Stad Gent organiseert een openbaar onderzoek over deze aanvraag van vrijdag 27 november tot en met 26 december 2020.

Bij een openbaar onderzoek krijg je inzage in het dossier en kan je op de plannen reageren. Omwille van de coronamaatregelen kan het dossier enkel digitaal worden geraadpleegd. Dat kan tijdens de periode van het openbaar onderzoek via http://stad.gent/omgevingsvergunning-bekendmakingen (zoek op projectnummer OMV_2019058370). Wens je een baliemedewerker van de Stad Gent te spreken, neem dan contact op met hen via mail naar bouwen@stad.gent of telefonisch: 09/266 79 50. Omwille van de coronamaatregelen is de balie bouwen voorlopig gesloten voor bezoek. Gelieve rekening te houden met de collectieve sluiting tussen 25 december 2020 en 3 januari 2021.

Indien je bezwaren of opmerkingen wilt formuleren, kan je deze indienen via volgende manieren:

  • digitaal via het omgevingsloket op https://omgevingsloket.omgeving.vlaanderen.be/publiek/
  • schriftelijk, met vermelding van dossiernummer OMV_2019058370, via een aangetekende zending naar het college van burgemeester en schepenen, Botermarkt 1, 9000 Gent of door afgifte aan de Balie Bouwen (op afspraak).

Bezwaren kunnen worden ingediend binnen de periode van het openbaar onderzoek (de postdatum geldt bij aangetekende zending, datum afgifte bij persoonlijke afgifte).

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.