Opening eerste deel fietsenparking (okt/2012)

Geplaatst op 23 okt. 2012

Uitnodiging aan de pers

Eerste deel fietsenstalling open op 29 oktober 2012.

Op maandag 29 oktober 2012 om 9 uur gaat het eerste deel van de nieuwe overdekte fietsenstalling aan het station Gent-Sint-Pieters open. Vanaf dan kunnen al 1.700 fietsers hun fiets kwijt in de nieuwe gratis fietsenstalling met camerabewaking. Ook bakfietsen kunnen er terecht.

De fietsenstalling bevindt zich op de -1 onder het busstation en is voorlopig alleen bereikbaar via de Kiss & Ride. De ingang daarvan bevindt zich op het Koningin Maria Hendrikaplein om de hoek van de Koning Albertlaan. De gebruikers kunnen na het achterlaten van hun fiets de fietsenstalling verlaten via de hellende tuin, vlakbij de luifel van het station, de trap nemen aan de oude tramtunnel of de trap nemen naar de Koningin Fabiolalaan.

In mei 2013 gaat de definitieve toegang open: fietsers kunnen dan via zacht hellende esplanades de fietsenstalling bereiken. Momenteel kunnen die esplanades wegens de bouw van De Link nog niet worden opengesteld. Tegen het einde van het Project Gent-Sint-Pieters (2022) zal de fietsenstalling in totaal aan 10.000 fietsen onderdak bieden en zullen de bovengrondse fietsenstallingen verdwijnen.

U wordt vriendelijk uitgenodigd op de officiële inhuldiging met mevrouw Martine De Regge, schepen van Openbare Werken en Mobiliteit en de heerJannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de NMBS-Holding op 6 november 2012.

Ontvangst op 6 november 2012 om 10.30 uur in biercafé Tempus Fugit in Station Gent-Sint-Pieters.


TRAMLIJN1 richting Flanders Expo terug in gebruik vanaf 5 november 2012.

Vanaf 5 november kunnen tramgebruikers van lijn 1 terug rechtstreeks naar Flanders Expo rijden. Tramlijn 1 is gedurende 3 maanden onderbroken geweest ter hoogte van het station Gent-Sint-Pieters omwille van de bouw van de zijarm van De Link. De Lijn heeft vervangende pendelbussen ingelegd.

De ruwbouw van de zijarm is klaar tegen eind oktober waardoor de tram er vanaf 5 november onderdoor kan rijden. De halte van tramlijn 1 komt hiermee onder de zijarm op het gelijkvloerse niveau te liggen. In een latere fase van het project Gent Sint-Pieters is een volledig nieuw tramstation voorzien dat zich onder de treinsporen zal bevinden. Daardoor zullen tramreizigers gemakkelijk en comfortabel kunnen overstappen van tram naar trein.

Informatie
Infopunt project Gent Sint-Pieters, Gisèle Rogiest,
tel. 09 241 28 09 of 0474 632 643 e-mail info@projectgentsintpieters.be.

Download het persbericht hier (pdf - 354 kB)

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.