Opening nieuwe pendelparking

Geplaatst op 30 nov. 2010

De werken aan de nieuwe ondergrondse parking aan het station Gent-Sint-Pieters zijn bijna klaar, de parking wordt opengesteld op maandag 13 december 2010. Vanaf deze datum kan U de parking gebruiken en al eens bekijken. Zo kunt u reeds met de nieuwe, comfortabele parking kennismaken.

Vanaf 16 december 2010 zal de oude parking, gelegen aan de K. Fabiolalaan, definitief gesloten worden.

In de ondergrondse parking wordt een nieuw tarief gehanteerd. Dit openingstarief zal van toepassing zijn tot de ingebruikname van de toegangshelling vanaf de parking (-1) naar de hoofdingang (+/-september 2012). De gevraagde prijs is bijzonder voordelig voor treinreizigers met een parkeerabonnement (€1,23per dag voor een jaarabonnement). Die prijs volstaat net om de onderhoudskosten en de exploitatiekosten van de parkings te dekken.
De reeds aangekochte parkeerabonnementen voor de parking gelegen aan de Fabiolalaan zullen automatisch aangepast worden om toegang te geven tot de nieuwe parking vanaf 13 december. Deze aanpassing vergt van U geen interventie en gebeurt zonder meerkost. Na de vervaldatum van het lopende abonnement kunt u een nieuw abonnement aankopen tegen het nieuwe tarief.

Binnenzicht pendelparking

Voor de NMBS-Holding is de toegang tot het station een prioriteit op zich. De mobiliteit en het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren is maar realistisch als het voor de reizigers en pendelaars vlot toegankelijk is.

Het beheerscontract tussen de Belgische Staat en de NMBS-Holding definieert de parkingstrategie en zijn vier fundamentele doelstellingen:

  • gewaarborgde beschikbaarheid van plaatsen voor de regelmatige treinreizigers;
  • gedifferentieerde tarifering volgens de stations-en gebruikerstypes en volgens de lokale markt;
  • de ontvangsten dekken de exploitatiekosten;
  • zonder het gebruik van het openbaar vervoer te ontmoedigen.

De voorgestelde parkeerproducten werden bepaald volgens de voorrang die aan de gebruikers moet worden gegeven zoals voorgeschreven in het beheerscontract tussen de Belgische Staat en de NMBS-Holding, nl.:

  • de regelmatige treinreizigers met een treinabonnement kunnen een parkeerabonnement kopen of een ticket nemen aan de ingang van de parking en van het voorkeurtarief genieten
  • de occasionele treinreizigers zonder treinabonnement kunnen een ticket nemen aan de ingang van de parking en van het voorkeurtarief genieten
  • de houders van volgende welbepaalde treinproducten Halftijdse treinkaart, Campus, Go Pass, Rail Pass, Key Card, 10-rittenkaart kunnen een kaart kopen voor 5- of 10 beurten (enkelbij de aankoop van een van deze bepaalde treinproducten)
  • de niet-treinreizigers kunnen een maandabonnement kopen of een ticket nemen aan de ingang van de parking en betalen het commerciële tarief.

Voor meer info kan u deze folder downloaden (pdf-851 kb).

Tarief

tarief_parking

Met dit formulier (pdf-59 kb) kan u een abonnement aanvragen.

Bereikbaarheid nieuwe ondergrondse pendelparking

Bereikbaarheid parking station Gent-Sint-Pieters

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.