Opening stalling Blue-bike en voorstelling groeiplan

Geplaatst op 04 mrt. 2019
Opening stalling blue bike en voorstelling groeiplan

Maandag 4 maart 2019 is de nieuwe Blue-bikestalling aan het Infopunt plechtig geopend in de aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, Gents schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw en Roger Kesteloot, directeur-generaal bij De Lijn. Tegelijkertijd werd hier het groeiplan van Blue-bike geïntroduceerd.

De nieuwe stalling aan het station bevindt zich onder het Infopunt en heeft een capaciteit van 80 deelfietsen. Dit aantal komt bovenop de 80 Blue-bikes die reeds beschikbaar waren aan de zuidkant van het station, op het Koningin Mathildeplein.

Het voorgestelde groeiplan houdt in dat het aantal Blue-bikes in België in de volgende 5 jaar verdubbelt naar 3.400 deelfietsen, dat het aantal locaties wordt verdubbeld en dat ieder jaar een vijfde van de fietsvloot vernieuwd wordt. Er komen voornamelijk nieuwe locaties aan grote haltes van De Lijn, sinds het najaar van 2018 hoofdaandeelhouder van Blue-bike. Op die manier wordt het eenvoudiger voor reizigers om het openbaar vervoer te combineren met de fiets, en zo de laatste kilometer tussen halte en bestemming vlot af te leggen.

Het volledige persbericht kan je hier lezen.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.