Oprit van M. Dupuislaan naar R4 gaat op 15 juni 2011 dicht

Geplaatst op 08 jun. 2011

Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid heeft laten weten dat de oprit van de Maurice Dupuislaan naar de R4 op 15 juni 2011 voorgoed dicht gaat. De Valentin Vaerwyckweg, de recent aangelegde verbindingsweg tussen de R4 en de stationsomgeving, biedt een veiliger alternatief voor de huidige oprit. Nu alle werkzaamheden aan het kruispunt van de Vaerwyckweg met de Sint-Denijslaan rond zijn, kan de oprit dicht. De afrit vanaf de R4 naar de M. Dupuislaan wordt pas afgesloten na de heraanleg van De Sterre.

luchtfoto bereikbaarheid stationsomgeving

Waarom deze maatregel?

Op- en afritten die te dicht opeen liggen op een weg als de R4 zijn niet verkeersveilig. De afstand tussen de R4 / Vaerwyckweg en de R4 / M. Dupuislaan is amper 500m. De R4 is een primaire weg, categorie I. Op dit soort weg wordt er gesproken van een verkeersveilige situatie als de afstand tussen de knoop van op- en afritten 3 tot 5km is. Bovendien zijn de invoegstroken aan de M. Dupuislaan kort en smal. Op- en afrijden aan de nieuwe Vaerwyckweg zal om die reden veiliger zijn.

Geloten oprit R4 komende van Snepkaai

Gesloten oprit R4 aan Maurice.Dupuislaan komende vanaf de Snepkaai

Gesloten oprit R4 komende vanaf de Sint-Denijslaan

Gesloten oprit R4 aan de Maurice Dupuislaan komende vanaf de Sint-Denijslaan

De Informatiebrief kan je hier downloaden. (PDF - 229Kb)

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.