Reizigerstunnel kant Sint-Denijslaan afgesloten op 23/24 maart 2013 weekendwerk aan het station

Geplaatst op 20 mrt. 2013

De reizigerstunnel kant Sint-Denijslaan wordt weer wat verder afgebroken om de sporen 10 en 11 te kunnen realiseren. De overdekte, hellende loopbrug die zich nu onder spoor 12 bevindt, wordt dan verder doorgeschoven tot aan spoor 9. Op die manier blijft de toegang tot het station vanuit de Sint-Denijslaan verzekerd.

Foto in- uitgang kant Sint-Denijslaan

Omdat de reizigersuitgang cruciaal is voor een vlotte doorstroming van de reizigers, moeten de werken worden uitgevoerd op een moment dat er weinig treingebruikers zijn. Dit kan alleen 's nachts of in het weekend. Er is gekozen om de werken gedurende twee weekends uit te voeren.

Voor het weekendwerk zijn volgende data voorzien:

  • Op zaterdag 16 maart en zondag 17 maart 2013. In dit weekend worden de voorbereidende werken gerealiseerd.
  • Op zaterdag 23 maart en zondag 24 maart 2013. In dit weekend wordt een deel van de reizigerstunnel afgebroken en de passelle verschoven richting spoor 9.

Tijdens die weekends zal de toegang tot de reizigerstunnel vanaf de Sint-Denijslaan gesloten zijn en zijn de perronsporen 9 en 12 buiten dienst. Het station blijft aan die kant wel toegankelijk via de oude tramtunnel.
De ingang kant K. Maria-Hendrikaplein blijft normaal toegankelijk.

De informatiebrief kan je hier downloaden (PDF - 242Kb)

We verontschuldigen ons alvast voor het ongemak.

Met vriendelijke groeten
Het Infopunt project Gent Sint-Pieters

Nog vragen?
Aarzel niet om contact op te nemen met het Infopunt als u nog vragen heeft of verdere inlichtingen wenst. U kunt ons bellen tijdens de kantooruren op het nummer 09 241 24 11 of mailen naar info@projectgentsintpieters.be

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.