Reizigerstunnel tussen busstation en Koningin Mathildeplein gaat terug open

Geplaatst op 10 jul. 2024
20240710 090641
De reizigerstunnel tussen het busstation en het Koningin Mathildeplein (oude tramtunnel) wordt op donderdag 11 juli, voor de avondspits, terug opengezet. Dit is ook de toegankelijke route zonder trappen of hellingen en is dus geschikt voor rolstoelstoelgebruikers en reizigers met bagage of een buggy.

De reizigerstunnel was afgesloten voor de afbraakwerken ter hoogte van de sporen 4 en 5. Nu de tunnel terug opengesteld wordt, kun je alle perrons opnieuw via die weg bereiken.

240702 cdc PGSP mobiliteit tevoet 01
Voethangershelling

Centrale reizigerstunnel

Je kunt alle perrons ook bereiken via de reizigerstunnel tussen de centrale stationshal en het Koningin Mathildeplein.

De tijdelijke helling naast de tunnel blijft nog beschikbaar tot 5 augustus 2024. Die is niet geschikt voor rolstoelgebruikers, maar wel voor reizigers met bagage. Rolstoelgebruikers verwijzen we graag naar de andere reizigerstunnel.

Bouwverlof

Op 13 juli 2024 start het bouwverlof. Tot 5 augustus zijn er geen werkzaamheden in het station gepland.

Na het bouwverlof gaat de aannemer verder met het plaatsen van de kolommen die het spoorviaduct dragen. Momenteel zijn er zoals voorzien 8 kolommen geplaatst.

In december 2025 gaan de sporen en perrons 4 en 5 in dienst. Daarna volgt de verbouwing van de perrons en sporen 1 tot 3 in één fase.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.