Rioleringswerken op K. Fabiolalaan, mei 2009: Snepkaai weer vrij, en nu?

Geplaatst op 30 apr. 2009

Op 20 april 2009 is gestart met rioleringswerken op de K. Fabiolalaan, in het kader van de heraanleg.

Vanaf 4 mei 2009 is de Snepkaai opnieuw helemaal open voor het verkeer. De buizen voor regenwaterafvoer richting Leie zijn daar onder het wegdek geplaatst.

De aannemer graaft het gescheiden rioleringsstelsel verder in, in de rijstrook aan de kant van de sporen, vanaf de Snepkaai in de richting van het K. Maria-Hendrikaplein.

Maar eerst komen er even wat voorbereidingen: de tijdelijke rijstrook (nu parkeerstrook kant huizen) krijgt een aanpassing om het verkeersgeluid te beperken. De kasseien worden uitgebroken en de strook wordt geasfalteerd.

Het stuk K. Fabiolalaan tussen de Snepkaai en de Verpleegsterstraat (exclusief kruispunt) wordt werfzone tot ongeveer half juni 2009. Dit betekent dat hier enkel verkeer in één richting zal kunnen passeren, nl. richting K. Maria-Hendrikaplein.

De resterende rioleringswerken, op het stuk K. Fabiolalaan tussen de Verpleegsterstraat en de Aaigemstraat, zullen tot vlak voor het bouwverlof (zomer 2009) duren. Ook hier zal gedurende de werken slechts autoverkeer in één richting (naar K. Maria-Hendrikaplein) mogelijk zijn.

Signalisatieborden geven de plaatselijke omleiding aan.

De werken zullen tijdelijk de parkeerdruk in de buurt verhogen, waarvoor onze verontschuldigingen. De aannemer mag enkel tijdens de daguren werken, van 7 uur ‘s ochtends tot ten laatste 22 uur 's avonds.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.