Schuifoperatie dakplaat Timichegtunnel uitgesteld wegens technische reden

Geplaatst op 30 mei 2008

In het weekend van 31 mei en 1 juni 2008 had projectpartner Infrabel, de Infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, een delicate bouwfase gepland. Een betonnen dakplaat van de nieuwe autotunnel, met een gewicht van 2.000 ton, zou dan op volle grond verschoven worden over een afstand van 31 meter, om te belanden onder de treinsporen.

Er zou dag en nacht worden doorgewerkt, van vrijdagavond 22 uur tot maandagmorgen 4.30 uur. Omwonenden werden via werfbezoeken op de hoogte gebracht. De vierde nieuwsbrief van het Project Gent Sint-Pieters, verspreid in gans Gent en bij de Gentse pendelaars, bevatte een hoofdartikel over de schuifoperatie.

Maar...

Een combinatie van moeilijke weersomstandigheden en een bouwtechnische tegenvaller maakte dat de aannemer in tijdnood kwam om alle voorbereidingen voor het geplande weekend rond te maken.

De operatie wordt dus uitgesteld. Infrabel overlegt nu met alle betrokkenen welk weekend (vermoedelijk na de zomervakantie) kan gereserveerd worden voor de schuifoperatie.

De invloed van dit uitstel op de masterplanning van het Project Gent Sint-Pieters blijft beperkt.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.