Spoor 11 in dienst

Geplaatst op 26 jan. 2015

Reizigers kunnen opnieuw de trein nemen op spoor 11. Het vernieuwde perron 11-12 is het eerste dat sinds het begin van de werkzaamheden aan het station in gebruik wordt genomen.

Perron 11/12

Het nieuwe perron 11-12 is hoger, langer (375 meter) en breder (11 meter i.p.v. vroeger 8 meter). Het is voorzien van alle reizigerscomfort: 2 liften, 2 roltrappen en brede vaste trappen, een glazen overkapping, windschermen, comfortabele wachtruimtes en zitmeubilair. In het midden van het perron zijn er transparante tegels waardoor het daglicht tot in de toekomstige stationshal valt. De vloer bestaat uit duurzame rode graniet en de glazen tegels kregen een antislipbehandeling. De perrons hebben ook blindengeleidetegels voor blinden en slechtzienden.

Wachthuisje perron 11-12

Er zullen de komende maanden nog een aantal zaken op het perron verder worden afgewerkt, maar de reizigers kunnen ondertussen wel al volop gebruikmaken van deze nieuwe, comfortabele infrastructuur.

Beglaasde perronvloer

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.