Spoorwerken van 17 maart tot en met 11 mei 2024

Geplaatst op 12 mrt. 2024
13
Infrabel werkt in het kader van het Project Gent Sint-Pieters verder aan de vernieuwing van de spoorinfrastructuur rondom het station.

Dit voorjaar zal er zowel tussen het station en de Snepkaai (richting kust) als langs de kant tussen het station en de Kortrijksesteenweg (richting Brussel) gewerkt worden aan de sporen en de wissels.

Er worden ondertussen ook onderhoudswerken uitgevoerd.

Hinder

De werken kunnen geluidshinder met zich meebrengen omdat er werktreinen en machines moeten worden ingezet.

Nacht- en weekendwerk

De werken moet ’s nachts gebeuren omdat onderbrekingen van het treinverkeer alleen dan mogelijk zijn.

Tijdens de hieronder aangegeven weekends van 17 en 18 maart en van 27 en 28 april wordt er doorlopend gewerkt, dus zowel overdag als ’s nachts.

  • Nacht van zondag 17 maart op maandag 18 maart: lossen van wissels, zowel kant kust als kant Brussel.
  • Week van 18 tot 24 maart, in de nachten van maandag tot en met vrijdag: lossen van wissels kant kust en kant Brussel en onderhoudswerken aan de wissel kant kust.
  • Week van 25 maart tot 31 maart, in de nachten van maandag tot en met vrijdag: onderhoudswerken aan wissels kant kust en slijpen van wissels en sporen met een slijptrein, zowel kant kust als kant Brussel
  • Week van 1 tot 7 april: geen werken.
  • Week van 8 april tot 14 april, in de nachten van maandag tot en met vrijdag: onderhoudswerken aan de wissels kant Brussel.
  • Week van 15 tot 21 april: geen werken.
  • Week van 22 april tot en met het weekend van 27 en 28 april: inbouwen van een wissel kant kust. Die zal de toekomstige aansluiting zal vormen naar perronspoor 4. Tijdens het weekend van 27-28 april wordt er ononderbroken gewerkt, dus zowel overdag als ’s nachts.
  • Week van 29 april tot 5 mei, nachten van maandag tot en met vrijdag: afwerken van de ingebouwde nieuwe wissel.
  • Week van 6 mei tot 12 mei, nachten van maandag tot en met vrijdag: afwerken van de nieuwe wissel.
Bewonersbrief spoorwerken

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.