Spoorwerken van 9 oktober 2023 tot 16 februari 2024

Geplaatst op 21 sep. 2023
2021_Spoorwerken-Infrabel
Op 9 oktober 2023 start Infrabel in het station met de aanleg van de sporen 6 en 7 in de nieuw gebouwde spoorbak en met het plaatsen van de bovenleidingen voor die sporen.

De sporen 6 en 7 en het volledige perron 7 en 8 gaan in dienst op 10 december 2023.

Locatie en planning van de werken

De werken vinden plaats in het station zelf.

Infrabel voert de werken zoveel als mogelijk overdag uit. Er is echter ook heel wat nachtwerk nodig omdat het treinverkeer voor bepaalde werken onderbroken moet worden. Dit is onder meer het geval voor de aanvoer van de nodige materialen met werktreinen en de aanleg van de bovenleidingen.

• weekdagen tussen 9 oktober tot 21 oktober 2023: werken overdag en ’s nachts

• week van 30 oktober (herfstvakantie): geen werken

• week van 6 november: werken alleen overdag

• weekdagen van 13 november tot 9 december: werken overdag en ‘s nachts

Volgende fase van 11 december tot 16 februari 2024

Op 10 december 2023 worden de sporen 6 en 7 in gebruik genomen en gaan de sporen 4 en 5 meteen uit dienst. Infrabel start dan onmiddellijk met de ontmanteling van die sporen en wissels. Op die manier kan de aannemer voor de verbouwing van het station half februari verder gaan met het uitgraven van het volgende deel van de kelder en het bouwen van het volgende spoorviaduct.

De data voor nachtwerk en weekendwerk in die periode vind je in de bewonersbrief.

de bewonersbrief

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.