Stationswerken: start volgende fase op 20 februari 2024

Geplaatst op 14 feb. 2024
20240214 startwerf
Op 20 februari 2024 start de volgende fase van de verbouwing van het station Gent-Sint-Pieters. Infrabel heeft de afgelopen weken de sporen en bovenleidingen van de sporen 4 en 5 verwijderd waardoor de aannemer de afbraak- en graafwerken kan aanvatten. Ondertussen starten er op de werf al voorbereidende werken.

Wat staat er te gebeuren?

  • De aannemer start op 20 februari met de afbraakwerken van de perrons 4 en 5. Daarna volgen beschoeiingswerken die ervoor zorgen dat de sporen 1 tot 3 veilig verder kunnen gebruikt worden tijdens de werken.
  • Aansluitend worden de oude funderingen en spoorbeddingen uitgegraven.
  • Vanaf de zomer worden de nieuwe funderingen gegoten die als basis dienen voor de kolommen, spoorbakken, perrons en het dak.

Impact van de werken

De afvoer van de uitgegraven grond en het afbraakmateriaal van de tunnels brengt frequent werfverkeer met zich mee. Tijdens de bouwfase zelf wordt vooral materiaal aangevoerd.

Zoals in de vorige fase, zijn er twee aan- en afvoerwegen:

  • De afvoer van grond en afbraakmateriaal zal vooral via de oude trambedding in de Sint-Denijslaan verlopen in de richting van de Kortrijksesteenweg. Het werfverkeer rijdt in de Sint-Denijslaan dus in zijn eigen bedding tot de hoek met de Kortrijksesteenweg en komt daar op de openbare weg. De vrachtwagens rijden aan via Krijgslaan en Burggravenlaan.
  • De andere route is via de Sint-Denijslaan naar de Valentin Vaerwyckweg. De in- en uitrit voor het werfverkeer ligt ter hoogte van het kruispunt Voskenslaan/Sint-Denijslaan. Het vrachtvervoer wordt geregeld door de bestaande verkeerslichten en er zal opnieuw een steward aanwezig zijn.
  • Nachtwerk wordt zoveel als mogelijk vermeden. Indien dit gebeurt, zullen de omwonenden hiervan verwittigd worden.
240205 cdc PGSP mobiliteit werfverkeer 01 02

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.