Testritten voor de verkeerslichten kruispunt Voskenslaan - Sint-Denijslaan - Tramtunnel

Geplaatst op 28 nov. 2012

Geachte mevrouw, Geachte heer,

Momenteel zijn de verkeerslichten op de hoek van de Sint-Denijslaan - Voskenslaan aangepast zodat bussen en trams ze kunnen aansturen.

In de nieuwe situatie zullen wagens geen groen licht meer krijgen, maar een oranje knipperlicht naast rood en oranje. Dit moet de veiligheid op het kruispunt verhogen: automobilisten worden met een knipperlicht aangemaand om voorzichtig te zijn en rekening te houden met voetgangers en fietsers. Er werden ook oranje knipperlichten voor de fietsers geplaatst om hen te wijzen op het autoverkeer.

Om dit alles te testen, zullen trams en bussen de verkeerslichten testen gedurende twee nachten, gezien dit buiten de uren van exploitatie moet gebeuren :

  • de nacht van woensdag 28 november op donderdag 29 november 2012
  • de nacht van donderdag 29 november op vrijdag 30 november 2012.


Het systeem zal vanaf maandag 03 december 2012 in gebruik worden genomen.

We verontschuldigen ons voor eventuele geluidsoverlast.

Met vriendelijke groeten

Het Infopunt project Gent Sint-Pieters


Nog vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met het Infopunt als u nog vragen heeft of verdere inlichtingen wenst. U kunt ons bellen tijdens de kantooruren op het nummer 09 241 24 11 of mailen naar info@projectgentsintpieters.be

Download de informatiebrief hier. (pdf - 540 kB)

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.