Tijdelijk parkeergebouw voor pendelaars krijgt slagbomen en badgesysteem

Geplaatst op 03 aug. 2009

Het tijdelijk parkeergebouw voor treinreizigers aan het station van Gent-Sint-Pieters is vanaf 3 augustus 2009 uitgerust met een toegang via slagbomen en badge-lezers.

Het parkeergebouw bevindt zich vlak naast de spoorberm in de K. Fabiolalaan, ter hoogte van huisnummer 55. Er is plaats voor bijna 800 auto's. Er zijn ook 12 plaatsen voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Reizigers die parkeren met een abonnement, moeten voortaan een badge hebben om het parkeergebouw binnen en buiten te rijden. Zulk een badge kost (eenmalig) 10 euro en kan aangevraagd worden aan de loketten van het station Gent-Sint-Pieters.

Treinreizigers kunnen een abonnement nemen voor een week (5,90 euro), een maand (19,50 euro), 3 maanden (55 euro) of 1 jaar (195 euro). Treinreizigers die één dag willen parkeren, betalen 3,60 euro en nemen een ticket bij de slagboom.

Ook niet-treinreizigers kunnen op de parking kort- en langparkeren. Ze betalen wel iets meer: 10 euro per week en 30 euro per maand voor langparkeren. Voor kortparkeren betalen ze 1 euro per uur met een maximum van 3,60 euro per dag. Voor kortparkeren moet men gewoon een ticket aan de slagboom nemen en heeft men dus geen badge nodig

Foto pendelparking en automaat

Bij eventuele problemen kunnen de gebruikers van de parking via een drukknop contact nemen met een centrale.

Naast de slagbomen zijn er ook camera's die alles in het oog houden.

De beveiliging met slagbomen past in de nieuwe strategie van de NMBS-Holding (die voortaan de parkings bij de grote stations wil laten exploiteren door haar filiaal B-Parking). Gent-Sint-Pieters krijgt de primeur.

Logo B-Parking

Door de nieuwe parkeerstrategie wil de NMBS-Holding de treinreizigers die met de auto naar het station komen, meer comfort en veiligheid bieden.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.